Onze praktijk > Botox en fillers

Wij gebruiken het bewezen veilige Botox en fillers van het merk Teosyal om de contouren van de mooie lach, die dentaal te behalen is, te omlijnen.

Bij ernstige zich herhalende knarsproblemen kunnen wij middels een Botox-behandeling de gevolgen van het knarsen eenvoudig verminderen zonder gedoe met plaatjes of ingewikkelde behandelingen.

Informeer voor behandeling bij de praktijk

 

quote: ”

Een rimpeltje meer of minder?

Een tandarts die aan Botox doet???

Als tandarts weet hij alles van de anatomie van het hoofd. Alle spiertjes en zenuwen etc. zijn al jarenlang bekend terrein. Gedegen opleidingen, op het gebied van injectables, maken dat wij nu een tandarts “die ook aan Botox doet”, rijker zijn.

Als u hierover graag meer informatie wilt; mogelijkheden, prijzen etc. neem dan contact met ons op.

Verschil  cosmetische artsen en tandartsen. Onze opleiding eisen van cosmetisch artsen voor het toepassen van injectables voor cosmetische doeleinden zijn aanvullend op de opleiding eisen van tandartsen, omdat:

  • Beperkte vooropleiding artsen. Voor (basis)artsen was het hoofd / hals gebied slechts een zeer beperkt deel van de vooropleiding
  • Beperkte ervaring artsen. (Basis)artsen delegeren in hun praktijk de injecties meestal aan assistentes of verpleegsters
  • Meer indicaties op het gehele lichaam. Cosmetisch artsen richten zich ook op huidaandoeningen (zoals acne) op het gehele lichaam
  • Meer verschillende apparaten. Cosmetisch artsen maken ook gebruik  van licht- en laser apparatuur.
  • Steriliteit. Ook moet de opleiding van (basis)artsen extra aandacht geven aan hygiëne en protocollen, omdat cosmetisch artsen hun werk vaak uitoefenen in schoonheidssalons, waar geen steriliteitseisen bestaan, die vergelijkbaar zijn met de hoge eisen die de inspectie IGZ stelt aan tandartspraktijken.

Botox:

 

Fronsrimpels:            €150,00
Voorhoofdrimpels:            €150.00
Kraaienpootjes:            €150.00
Fronsrimpels en voorhoofdrimpels:            €275.00
Voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes:            €400.00

Bovenstaande bedragen zijn incl. 21%  BTW.

U kunt tot 24 uur voor uw afspraak kosteloos annuleren, echter indien dit binnen 24 uur is ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten van de behandeling in rekening te brengen.


Teosyal® ‘Awarded as Best Injectable Product’ !!

Teosyal, per 1,0 ml:                                     €195.00
Teosyal First Lines, per 0,7 ml:                                     €195.00
Teosyal Deep Lines, per 1,0 ml:                                     €200.00
Teosyal ultra deep 1,0 ml                                     €250.00
Teosyal Kiss, per 1.0 ml:                                     €195.00
Teosyal RHA 1, 2 of 3 per 1.0 ml                                     €300,00

Kiss is een relatief nieuw produkt om mooie vollere lippen te krijgen en een beter

gedefinieerde ‘outline’. De naam van het produkt zegt het al.

 

NIEUW!:

RHA is een produkt dat flexibeler blijft en beter meebeweegt met de huid, dus nog natuurlijker aanvoelt.

Bovenstaande bedragen zijn incl. 21%  BTW.

U kunt tot 24 uur voor uw afspraak kosteloos annuleren, echter indien dit binnen 24 uur is ben ik genoodzaakt om 50% van de kosten van de behandeling in rekening te brengen.

Veroudering rondom de mond kan worden gecorrigeerd met injectables: fillers en botox.
Verslag van de lezing van MKA-chirurg dr. Johan Jansma over de mogelijkheden.

Anatomie
Gedegen kennis van de anatomie en het verouderingsproces is van groot belang bij de behandeling met injectables. Voor een goed begrip kan het aangezicht het beste worden beschouwd aan de hand van de verschillende lagen waaruit het is opgebouwd. De buitenste laag is de huid, daaronder bevindt zich het oppervlakkig gelegen vet, daaronder de mimische musculatuur, daaronder het dieper gelegen vet. In het gelaat zijn ware en valse ligamenten aanwezig. Ware ligamenten zorgen voor de verankering van de huid aan het periost en zijn op deze manier relatief stabiele plekken in het gelaat. Hierdoor blijft de onderrand van de mandibula redelijk stabiel (mandibulaire retaining). Het uitzakken van vet over de onderrand van de mandibula (achter het ware ligament van de mandibula) heet ook wel jowling.

Valse ligamenten verankeren de weke delen en het vet. Doordat deze geen verankering op een vast punt hebben, kan het vet in het aangezicht gaan uitzakken. De musculatuur (onder andere heffers voor de bovenlip, platysma) in en rond het gelaat bepaalt voor een heel groot deel de manier waarop veroudering plaats vindt.

Tijdens het ouder worden vindt benige atrofie (het veranderen en verminderen van botstructuren) plaats. Hierdoor verandert de maxilla, wordt de kinpunt stomper, veranderen de oogkassen en wordt de neuspunt platter.

Rimpels ontstaan door de afname van de elasticiteit van de huid. Dit proces wordt versneld door herhaalde contracties van de spier en ook door roken en zonexpositie. Rimpels zijn eerst oppervlakkig, ze zijn dan alleen te zien bij contractie. Daarna kunnen ze statisch worden en zijn ze ook te zien zonder dat er contractie van een spier plaats vindt. In de hals worden de voorranden van het platysma steeds duidelijker zichtbaar bij het ouder worden. Het vet in de hals zakt uit en hierdoor ontstaat een stompere halshoek.

Injectables
Rimpels en plooien kun je behandelen met injectables of kun je verminderen door een huidbehandeling (bijvoorbeeeld een chemische peeling of laserbehandeling).
Botulinetoxine type A (Botox A) is vooral voor de behandeling van dynamische rimpels. Botox zorgt voor verlamming en atrofie van de spier die de rimpel veroorzaakt. Die rimpel is altijd loodrecht gelokaliseerd ten opzichte van de contractierichting van de mimische spier. Het effect houdt ongeveer 3-4 maanden waarna de behandelingherhaald moet worden.

Fillers kunnen gebruikt worden om volume aan te brengen. Fillers (hyaluronzuur) kunnen ingespoten worden in de gehele dermis. Hoe dieper, hoe groter de partikels in de filler moeten zijn voor een goed resultaat. Afhankelijk van de plaats waar het ingebracht wordt, houdt deze behandeling ongeveer 6-9 maanden aan. Op sommige plekken – op niet bewegelijke plekken zoals de neusrug – houdt het effect tot wel 18 maanden aan.

 

Botox
Bij een normaal beeld in rust en een gummy smile (tandvlees zichtbaar bij het lachen) bij contractie van de spieren (heffers van de bovenlip) is er sprake van erg mobiele bovenlip. Deze kun je behandelen door de musculus levator labii superioris alaeque nasi te injecteren met botox. De gummy smile zal dan veel minder aanwezig zijn bij activiteit.

Fillers
Fillers kunnen gebruikt worden om rimpels op te vullen. Een filler kan op verschillende manieren aangebracht worden. Dit kan door op een plek de naald in te steken en de klok rond te gaan en op elk stukje een beetje uit te spuiten (fanning). Tevens kan dit door op meerdere plekken in te steken en een soort rooster in te spuiten (crosshatching).

Ook het uitdrijven kan op twee manieren. Je kunt de naald heel diep insteken en uitdrijven tijdens het langzaam terugtrekken van de naald. Je kunt ook op meerdere plekken insteken en telkens een klein depot leggen.

De lippen kun je opvullen door langs de rand van lippenrood en normale huid een lijntje filler te leggen. Sommige patiënten vinden het ook mooi om de randen van het filtrum (de verticale sleuf boven de bovenlip) wat explicieter te maken. Hiertoe kan je op deze twee plekken een lijntje filler inspuiten.

 

Conclusie

  • Veroudering vindt plaats via een vast patroon, hierdoor kun je er ook op een voorspelbare manier in ingrijpen. Er is een sterke relatie met de anatomie.
  • Het mooiste resultaat krijg je door een subtiele verandering aan te brengen. Zo, dat niet duidelijk is wat er precies veranderd is, maar het totaal plaatje er wel beter uitziet.